FİLİSTİNLİ GENÇLERDEN BÜYÜK FECİR BULUŞMASI ÇAĞRISI

Filistinli gençler tarafından, bu hafta Cuma sabahı Büyük Fecir Buluşması'nın ihya edilmesi için El-Halil'in merkezindeki Hz. İbrahim Camisi'nde toplanılması ve sabah namazının bu camide eda edilmesi çağrıları yapıldı.  

Görüntülenme: 584 Tarih: 22 Kasım 2022 00:18
FİLİSTİNLİ GENÇLERDEN BÜYÜK FECİR BULUŞMASI ÇAĞRISI

Yapılan çağrılarda, "Büyük Topluluk Şafağı" adıyla, Kasım'ın 25'ine denk gelen Cuma sabahı düzenlenecek Büyük Fecir Buluşması'na ilginin büyük olması, böylece işgalcilerin bu kutsal mabedi ve çevresini kirletme çalışmalarının protesto edilmesi, onlara bu konuda tavır konulması gerektiği hatırlatmaları yapıldı. 

Yahudi yerleşimciler geçtiğimiz Cumartesi günü yahudilerin Sare Hanım Bayramı adını verdikleri bir özel günlerini bahane ederek 50 bin kişiyle El-Halil şehrine baskın düzenlemiş ve Hz. İbrahim Camisi etrafında toplanarak kendilerince birtakım törenler ve ayinler düzenlemişlerdi. 

İşgal rejimi ve onun himayesi altındaki yerleşimciler, yahudilerin tüm bahanelerini Müslümanların kutsal mekanlarına saldırmak ve oraları kirletmek için değerlendirmeye çalışıyor ve bu amaçla baskın programları düzenliyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar