BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistinli direnişçiler son 24 saatte Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan 15 direniş eylemi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 489 Tarih: 21 Kasım 2022 15:44
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin Bilgi Merkezi, Filistinli direnişçilerin eylemleri sonucu bir Yahudi yerleşimcinin yaralandığını, iki yerde Yahudi yerleşimcilere karşı konulduğunu, yerleşimcilerin araçlarının taşlandığını ve molotof kokteyli atıldığını açıkladı.
 

Son 24 saatte Kudüs kentinin Aynu’l-Levze bölgesinde işgal güçleriyle çatışmalar yaşandı ve Filistinli gençler işgal güçlerine taş attı.
 

Filistinli direnişçiler Cenin yakınlarındaki El-Celeme askeri kontrol noktasında işgal güçlerine ateş açtı ve el yapımı bomba attı.
 

Cenin’in Zuba beldesiyle Tulkerem ve Beytlahim’de işgal askerleriyle çatışmalar yaşandı ve Filistinli gençler işgal güçlerini taşladı.
 

El-Halil’in Beyt Ummer beldesi ile Tel Er-Ramide Mahallesi ve Babu’z-Zaviye bölgesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, iki yerde de Yahudi yerleşimcilere karşı konuldu.
 

Filistin Bilgi Merkezi, Filistinliler tarafından geçen ay gerçekleştirilen 1999 direniş eyleminde iki işgal askeriyle bir Yahudi yerleşimcinin öldüğünü, 81 işgalcinin de çeşitli derecelerde yaralandığını açıkladı.
 

Ekim ayında Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdikleri ateş açma eylemlerinde de artış olduğu, geçen ay 65’i Nablus ve 40’ı Cenin’de olmak üzere 144 ateş açma eylemi gerçekleştirildiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar