CENİN'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin bu sabah (21 Kasım Pazartesi) Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda yaralanan bir gencin şehit olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 507 Tarih: 21 Kasım 2022 02:00
CENİN'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Cenin’de işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu karnından ağır yaralanan Filistinli gencin şehit olduğunu duyurdu.
 

İşgal güçleri bu sabah Cenin’in El-Hedef Mahallesi’ne baskın düzenlerken, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları ve İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri, mücahitlerinin işgal güçleriyle çatışmaya girdiğini, işgal güçlerine ateş açtığını ve el yapımı bomba attığını belirtti.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin onlarca askeri araçla Cenin kentine girdiğini ve bu sırada işgal ordusuna ait insansız hava araçlarının da havadan gözetleme yaptığını, işgal güçlerinin El-Hedef Mahallesi’nde bir evi kuşattığını ve yaralı genç eski esir Ratib El-Bali’yi gözaltına aldığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin baskın sırasında bölgedeki evlerin çatılarına ve bazı dairelere keskin nişancılar yerleştirdiği kaydedilirken, hastane kaynakları yaralı iki gencin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar