BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Filistin direnişi dün (18 Kasım Cuma) işgal güçlerini hedef alan iki ateş açma eylemi gerçekleştirirken Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde 16 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 435 Tarih: 19 Kasım 2022 12:05
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Kudüs’ün Er-Ram, Et-Tur ve El-İseviyye beldelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Cebelu’l-Meşarif bölgesinde Filistinliler Yahudi yerleşimcilere taşlarla karşı koydu ve bir yerleşimci yaralandı.
 

Filistinli direnişçiler Cenin’deki Hinanit Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal güçlerine ateş açtı ve Nablus’un Beyt Decen, Beyta ve Karyut beldelerinde, Selfit’e bağlı Kefer Diyk beldesi ile Beytlahim’deki Ayide Kampı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.
 

Tulkerem’de de ırkçı ayrım duvarı yakınlarında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler Nuru Şems Kampı’nda işgal güçlerine ateş açtı.
 

Filistinli direnişçiler dün Eriha’da Yahudi yerleşimcilere karşı koydu ve yerleşimcileri taşlayarak araçlarını tahrip etti.
 

Son 24 saatte ayrıca Kalkiliya’nın Kefer Kaddum ve Azun beldelerinde, El-Halil’in Bâbu’z-Zaviye bölgesi ile El-Arrub Kampı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi’nde de bıçaklama girişimi gerçekleşti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar