KIŞ MEVSİMİNİN YAKLAŞMASIYLA BİRLİKTE FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DURUMU DAHA DA KÖTÜLEŞTİ

 

Görüntülenme: 413 Tarih: 14 Kasım 2022 15:41
KIŞ MEVSİMİNİN YAKLAŞMASIYLA BİRLİKTE FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DURUMU DAHA DA KÖTÜLEŞTİ

İsrail işgal rejiminin, zindanlarında tuttuğu Filistinli esirlere yönelik ihlalleri her geçen gün artıyor. Kış mevsiminin özel şartları sebebiyle esirlerin ihtiyaçlarının artması karşısında işgal rejiminin, bunu nazarı dikkate almayarak ihlallerine devam etmesi, hatta kış şartlarını istismar etmek amacıyla bu mevsime özel haksızlıklarda bulunması ise bu mevsimde esirlerin sıkıntılarının daha da artmasına neden oluyor. 

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi Sözcüsü Emine Et-Tavil yaptığı açıklamada, işgal rejiminin bütün şartları Filistinli esirleri sıkıştırmak ve onlara baskı yapmak amacıyla değerlendirmeye çalıştığına dikkat çekti. 

Et-Tavil yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin esirlerin kışlık elbiselerinin, battaniyelerinin ve örtülerinin içeri sokulmasına engel olması yüzünden esirlerin kış mevsimindeki sıkıntılarının daha da arttığını hatırlattı. 

Et-Tavil, işgal rejiminin sırf esirlere eziyet etmek ve kış şartlarını onların aleyhinde değerlendirmek amacıyla bu mevsimde sıcak sularını ve elektriklerini kestiğini dile getirdi. 

Et-Tavil, işgal rejiminin kış mevsiminin getirdiği şartları istismar ederek, onlara baskı amaçlı haksızlıkları karşısında esirlerin kendi aralarında yardımlaşarak ve dayanışarak sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar