BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Filistinli direnişçiler dün (12 Kasım Cumartesi) Batı Şeria’da işgalcilere yönelik iki ateş açma eylemi gerçekleştirirken, 24 saat içinde 7 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve işgal ordusuna ait bir askeri gözetleme noktası tahrip edildi. 

Görüntülenme: 484 Tarih: 13 Kasım 2022 19:58
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Kudüs’ün Hızma beldesinde, Ramallah’a bağlı El-Muğayyir beldesi ve El-Bire kentinde, Cenin’e bağlı Kabatiya beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli direnişçiler, Shaked Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal güçlerine ateş açtı.
 

Dün ayrıca Beytlahim’e bağlı Tegu’ beldesi ile El-Halil’e bağlı Halul ve Beyt Ummer beldelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli direnişçiler dün El-Arrub Kampı’nda işgal ordusuna ait bir askeri gözetleme noktasını tahrip etti.
 

Filistinli direnişçiler ayrıca son 24 saat içinde Beyt Ummer beldesi yakınlarında işgal güçlerine ateş açtı.
 

Filistinli direnişçilerin Batı Şeria ve Kudüs’te Ekim ayında gerçekleştirdikleri nitelikli eylemlerde artış gözlemlendiği ifade edildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi, Filistinliler tarafından geçen ay gerçekleştirilen 1999 direniş eyleminde iki işgal askeriyle bir Yahudi yerleşimcinin öldüğünü, 81 işgalcinin de çeşitli derecelerde yaralandığını açıkladı.
 

Ekim ayında Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdikleri ateş açma eylemlerinde de artış olduğu, geçen ay 65’i Nablus ve 40’ı Cenin’de olmak üzere 144 ateş açma eylemi gerçekleştirildiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar