RAMALLAH'TA SİYONİST İŞGAL GENİŞLİYOR

Basın mensupları ve aktvisitler Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin doğusundaki Kohav HaShahar yahudi yerleşim merkezi civarında, plansız yahudi yerleşim alanlarının Kefr Malik ve Deyr Cerir beldelerinin arazileri açısından oluşturduğu tehlike ve tehdit hakkında değerlendirmelerde bulundu.  

Görüntülenme: 613 Tarih: 12 Kasım 2022 05:12
RAMALLAH'TA SİYONİST İŞGAL GENİŞLİYOR

Aktivistler, yahudi yerleşimcilerin adı geçen yahudi yerleşim merkezinin çevresinde vatandaşların arazilerinin üzerine ve tepelere, mümkün olduğunca çok miktarda araziyi gasp edebilmek için uzak mesafelerle çadır direkleri diktiklerine dikkat çekti. 

Yahudi yerleşimi konusunda uzman olan bazı kişiler işgal rejiminin, yerleşimcilerin bu şekilde plansız yerleşim alanları oluşturmalarına göz yummak suretiyle Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesine zemin hazırlamaya çalıştığına dikkat çekti. 

İşgal rejimi Batı Şeria bölgesinde bir yandan, sözde resmi kurumlarının ve askeri komutanlarının onayladığı yerleşim projelerini hayata geçirirken, bir yandan da yahudi yerleşimcilerin tamamen kontrol dışı, plansız bir şekilde, gecekondu tarzı yerleşim alanları oluşturmalarına fırsat veriyor. Yerleşimcilerin böyle plansız yerleşim alanları oluşturmalarına fırsat vermesinin amacı ise Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesine imkan sağlamak ve onları öz yurtlarını terk etmeye zorlamak. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar