YURT DIŞINDAKİ FİLİSTİNLİLER GAZZE ABLUKASINI KIRMAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi dün (7 Kasım Pazartesi) İsrail işgal rejiminin Gazze'ye 15 yıldan fazla süredir uyguladığı insanlık dışı ablukayı kırmak amacıyla yeni bir kampanya başlattığını duyurdu.  

Görüntülenme: 654 Tarih: 08 Kasım 2022 14:50
YURT DIŞINDAKİ FİLİSTİNLİLER GAZZE ABLUKASINI KIRMAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Kampanyanın genel koordinatörü Ziyad El-Alul yaptığı basın açıklamasında, kampanyanın Gazze'ye uygulanan ablukanın yeniden Filistin'le ilgili ve uluslararası düzeydeki sivil toplum kuruluşlarının gündemine alınmasını amaçladığını ifade etti. 

El-Alul kampanyanın birinci aşamasının iletişim alanında Filistin davasını yeniden canlandırmaya ve Gazze Şeridi'ndeki ahalinin çektiği sıkıntılar hakkında bilgilendirme yapmaya yönelik olacağını belirtti. 

El-Alul açıklamasında, kampanya vasıtasıyla, İsrail işgal rejimini abluka ve Filistin halkının boğazını sıkma politikasından geri adım atmaya zorlamak amacıyla siyasileri, basın mensuplarını, hukukçuları ve halkları daha etkin bir şekilde devreye sokabilmek için bütün araç ve imkanlardan istifade edileceğini dile getirdi.

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu da geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri (5-6 Kasım) işgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı ablukanın kırılması için ortaya konacak çabalar hakkındaki planını görüşmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da toplantı düzenlemişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar