ABD YEMEN'DE BARIŞ İSTEMİYOR

 

Görüntülenme: 683 Tarih: 08 Kasım 2022 21:27
ABD YEMEN'DE BARIŞ İSTEMİYOR

Mehdi el-Meşat şu ifadelerde bulundu: ‘Biz ne ateşkes ne de savaş halindeyiz. Ne barış ne de savaş halinde olmamız, yaşanan son gelişmelerin ve işgalci koalisyonun bazı taraflarının yenildikleri sonucuna varmasının bir neticesidir.

Suudi-BAE koalisyonunda davranışlarını gözden geçirmesi gereken bazı ülkeler var. Bu ülkeleri destekliyoruz. Ancak ateşkes konusunda Amerika'nın rolü kötü ve tehlikelidir. Bu ülke ateşkesin uzatılmasını istemiyor.

İşgalci ülkelerden bazıları bu saldırılardan faydalanmakta ve sonuç olarak siyasi ve askeri durumu patlatmaya çalışmaktadır. Ateşkes görüşmeleri iyi bir anlaşma düzeyine ulaşmıştı, ancak Amerika’nın temsilcisi bölgeye gitti ve bu çabalar başarısız oldu.

ABD temsilcisi kendisini medyada bir barış güvercini gibi göstermeye çalışıyor ancak onun bölgedeki hareketleri onun uğursuz bir baykuş olduğunu gösteriyor.’

Yemen'de iki aydır devam eden ateşkes BM'nin bu ülkedeki özel temsilcisinin arabuluculuğuyla 2 Ekim'e kadar iki kez uzatıldıktan sonra sona erdi. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Twitter'dan yayınladığı bir mesajda, BAE ve Suudi Arabistan'daki tüm petrol şirketlerini bu ülkeleri bir an önce terk etmeleri konusunda uyardı ve şunları söyledi: ‘Bu uyarı, işgalci ABD ve Suudi koalisyonu ülkelerinin, Yemen halkına, Yemen hükümet çalışanlarının maaşlarını ödemek için petrol zenginliklerini kullanma hakkı veren bir ateşkese bağlı kalmadıkları sürece geçerlidir.’

rasthaber

Yorumlar