İŞGALCİ İSRAİL ŞEHİT MÜCAHİTLERİN EVLERİNİ YIKACAK

Siyonist işgal rejiminin sözde Orta Bölge Komutanı dün (7 Kasım Pazartesi) akşam, El-Celeme Pususu adı verilen eylemi gerçekleştiren ve kendileri şehit edilen, Cenin'e bağlı Kefr Dan bölgesi ahalisinden olan Ahmed ve Abdurrahman Abid isimli gençlerin ailelerinin evlerini yıkma kararı verdi.  

Görüntülenme: 566 Tarih: 08 Kasım 2022 17:29
İŞGALCİ İSRAİL ŞEHİT MÜCAHİTLERİN EVLERİNİ YIKACAK

Siyonistlere ait haber kaynaklarının işgal rejiminin askeri sözcüsüne dayandırdıkları açıklamada, söz konusu iki şehidin ailelerinin itiraz ettiği yıkım kararını işgal komutanı imzaladı.

Ahmed Eymen Abid (23 yaşında) ve Abdurrahman Hani Abid (24 yaşında) isimli gençler 14 Eylül 2022 tarihinde 1948'de işgal edilmiş bölgeye sızmaya çalıştıkları sırada işgal askerleriyle çatışmaya girmiş ve işgal güçlerinin komutanlarından birini öldürmüş, çatışmada kendileri de şehit edilmişlerdi. 

Direnişin eylemleri karşısında işgal rejimi, eylemi gerçekleştirenlerin tüm ailelerini mahkum ederek onların evlerini yıkıyor. Aslında işgal rejiminin bu uygulaması Filistin halkının tümüne yönelik bir savaş içinde olduğunu ve bu halka yönelik uygulamalarının herhangi bir hukuki çerçeveye oturtulmasının mümkün olmadığını göstermesine rağmen küresel güçler yine siyonist işgal rejimini "tanınmış bir devlet" olarak kabul edebiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar