SİYONİST ÇETELER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçleri ve onların milis güç olarak kullandığı kıyafetleri sivil omuzları silahlı yahudi yerleşimci çeteler bugün (7 Kasım Pazartesi) Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs'te Filistinli vatandaşlara saldırdı ve onların mal varlıklarına zarar verdi.  

Görüntülenme: 527 Tarih: 07 Kasım 2022 14:44
SİYONİST ÇETELER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İşgal güçlerinin bugün sabah Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Şuafat Mülteci Kampı'nda bir fırını yıktığı haber verildi. 

Fırının sahibi Ahmed İsa, işgal güçlerinin kendisinin 110 m2 alana sahip fırınını ruhsatı olmadığı iddiasıyla yıktıklarını, fırının kendisine 100 bin şekele mal olduğunu dile getirdi. 

İşgal güçleri ayrıca Şuafat Mülteci Kampı'na yaptıkları baskında Mutasım El-Culani isimli genci gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin batısında yer alan Kıbya köyünde iki katlı bir evi yıktıkları haber verildi. Evin sahiplerinin kendilerinden istenen belgeleri ilgili kurumlara vermesine rağmen işgal güçlerinin evin ruhsatsız olduğu iddiasında bulunarak yıktıkları belirtildi. Yıkım işlemi köy ahalisiyle işgal güçleri arasında çatışmaya neden oldu. Ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığı bildirildi. 

Nablus'un güneyindeki Calud kasabasında işgal güçlerinin himayesindeki yerleşimci çeteler, Muhammed Fevzi isimli bir Filistinliye ait 60 zeytin ağacını imha etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar