SİYONİST REJİM MAHKEMESİ FİLİSTİNLİ ESİR HALİL AVAVİDE'NİN SERBEST BIRAKILMASINA KARŞI ÇIKIYOR

Gazze'deki Esirler ve Özgürlükçüler Bakanlığı, Siyonist rejim mahkemesinin Filistinli esir Halil Awavede'nin kefaletle serbest bırakılması talebine karşı çıktığını duyurdu. 

Görüntülenme: 795 Tarih: 07 Kasım 2022 14:25
SİYONİST REJİM MAHKEMESİ FİLİSTİNLİ ESİR HALİL AVAVİDE'NİN SERBEST BIRAKILMASINA KARŞI ÇIKIYOR

Filistin el'Yovm'e göre, Gazze'deki Esirler ve Özgürlükçüler Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Filistinli esir Halil Awavede'nin duruşmasının el'Remle ve El'Led'de İsrail mahkemesinde yapıldığını  ama mahkemenin Filistinli esirin serbest bırakılmasına karşı çıktığını bildirdi.

40 yaşındaki Filistinli esir Halil Awavede, Ürdün Nehri'nin Batı Şeria'daki Hebron şehrinde ikamet ediyor.172 gün süren açlık grevinin ardından 22 Ekim'de serbest bırakılması gerekiyordu, ancak Siyonist rejim yetkilileri suç duyurusunda bulundu. Serbest bırakılmasından kısa bir süre önce başka bir suçlamayla karşı çıktı.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, dün (6 Kasım Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ırkçı rejimin  idari hapis cezalarının 997’sinin daha önce idari hapis cezası verilen esirlerin cezalarının iki ila altı ay arasında uzatılması şeklinde olduğunu ve bazı esirlerin cezalarının beşinci kez uzatıldığını ifade etti. 

Yılbaşından bu yana 799 esire ilk kez idari hapis cezası verildiğini belirten Filistin Merkezi, idari hapis cezası verilen esirlerin büyük çoğunluğunun özgürlüğüne kavuştuktan sonra yeniden gözaltına alınan esirler olduğunu bildirdi. 

İdari hapis cezalarının artmasıyla birlikte işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan esir sayısında da artış görüldüğüne işaret eden Filistin Merkezi, işgal rejimi zindanlarında hâlihazırda 4’ü milletvekili 800 esirin idari hapis cezalarıyla alıkonulduklarını söyledi. 

Filistin Merkezi, Büşra Et-Tavil ve Şuruk Mudammed El-Beden adlı kadın esirler ile 18 yaşından küçük dört çocuğun da idari hapis cezalarıyla işgal rejimi zindanlarında tutulduklarını açıkladı. 

Parstoday

Yorumlar