IRKÇI İSRAİL'İN İDARİ HAPİS CEZASI ZULMÜ ARTARAK DEVAM EDİYOR

İşgal yönetiminin 2022 yılının ilk gününden bu yana Filistinli esirlere 1800 civarında idari hapis cezası verdiği açıklandı. 

Görüntülenme: 643 Tarih: 06 Kasım 2022 09:45
IRKÇI İSRAİL'İN İDARİ HAPİS CEZASI ZULMÜ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, bugün (6 Kasım Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, söz konusu idari hapis cezalarının 997’sinin daha önce idari hapis cezası verilen esirlerin cezalarının iki ila altı ay arasında uzatılması şeklinde olduğunu ve bazı esirlerin cezalarının beşinci kez uzatıldığını ifade etti.
 

Yılbaşından bu yana 799 esire ilk kez idari hapis cezası verildiğini belirten Filistin Merkezi, idari hapis cezası verilen esirlerin büyük çoğunluğunun özgürlüğüne kavuştuktan sonra yeniden gözaltına alınan esirler olduğunu bildirdi.
 

İdari hapis cezalarının artmasıyla birlikte işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan esir sayısında da artış görüldüğüne işaret eden Filistin Merkezi, işgal rejimi zindanlarında hâlihazırda 4’ü milletvekili 800 esirin idari hapis cezalarıyla alıkonulduklarını söyledi.
 

Filistin Merkezi, Büşra Et-Tavil ve Şuruk Mudammed El-Beden adlı kadın esirler ile 18 yaşından küçük dört çocuğun da idari hapis cezalarıyla işgal rejimi zindanlarında tutulduklarını açıkladı.
 

İşgal rejimi, uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olan idari hapis cezası uygulamasıyla Filistinlileri haklarında hazırlanmış gizli dosyalar bulunduğunu öne sürerek herhangi bir yargılama yapmadan ve iddianame hazırlamadan aylarca esir tutuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar