EKİM AYINDA 30 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 472 Tarih: 04 Kasım 2022 13:42
EKİM AYINDA 30 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerinin ve onların sözde sivil ama sürekli omuzlarında silahlarıyla dolaşan gerilla güçleri niteliğindeki yerleşimci çeteler tarafından Ekim 2022 içinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te toplam 30 Filistinli şehit edilirken, 720 Filistinli de yaralandı. İşgal güçleri ve yerleşimciler tarafından Ekim ayı içinde Filistinlilere yönelik olarak toplam 3665 ihlal gerçekleştirildiği belirtildi. 

Filistin Bilgi Merkezi'nin yayınladığı aylık raporda, işgal güçlerinin ihlallerinin başında Aslanlar Yuvası mücahitlerinden 3 kişinin, işgal ordusunun özel birlikleri tarafından gece yarısı Nablus şehrine yaptığı baskın esnasında şehit edilmesi olduğuna dikkat çekildi. Söz konusu baskında işgal güçleri tarafından 5'i çocuk 27 vatandaşın da yaralandığı belirtildi. 

Rapora göre işgal güçleri Ekim ayı içinde Batı Şeria ve Kudüs'te gerçekleştirdikleri baskınlarda veya askeri kontrol noktalarında 517 Filistinliyi esir aldı.

Raporda işgal güçlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyen yerleşimcilerin sayısının da 8208 olarak kaydedildiği dile getirildi. Bu baskınların birçoğu yahudilerin Çardaklar Festivali adı verilen dini bayram günlerinde gerçekleştirildi. İşgal rejimi tarafından Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezasına maruz bırakılan Filistinlilerin sayısı ise 17'yi buldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar