İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YÜZLERCE DÖNÜM ARAZİYİ GASP EDECEK

İsrail işgal yönetimi dün (31 Ekim Pazartesi) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin güneyinde 616 dönümlük araziyi yahudileştirme faaliyetleri için kullanmak amacıyla gasp etme kararı verdi.  

Görüntülenme: 537 Tarih: 01 Kasım 2022 14:47
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YÜZLERCE DÖNÜM ARAZİYİ GASP EDECEK

Kuzey Batı Şeria bölgesinde yahudileştirme dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas işgal rejiminin askeri yönetiminin Karyut, Es-Saviye ve El-Lubben Eş-Şarkiyye beldelerinin arazilerinden 616 dönümlük araziyi Eli yahudi yerleşim merkezinin hakimiyet ve yerleşim alanını genişletmek amacıyla gasp etme kararı verdiğini dile getirdi. 

Eli yahudi yerleşim merkezi işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinin en büyüklerinden sayılıyor. İşgal rejiminin bölgedeki yerleşim merkezlerini birbirine bağlama projesi çerçevesinde Eli yerleşim merkezinin de Şilo yerleşim merkezine bağlanmasına çalışılıyor. 

Eli yerleşim merkezinin inşasının bir tepeye birkaç ev inşa edilmesiyle başladığına sonra bugün bölgenin en büyük yerleşim merkezi haline gelecek kadar genişletildiğine dikkat çekiliyor. Bütün bu genişletme işlemleri ise civarda yaşayan Filistinlilerin arazilerinin tamamen hukuksuz bir şekilde, eşkıya usulüyle gasp edilmesi suretiyle gerçekleştiriliyor.

İşgal rejimi dün erken vakitlerde de Batı Şeria'ın güney kesiminde yer alan El-Halil'in güneyindeki Yatta kasabasının doğusunda bulunan El-Aynu'l-Beyda mıntıkasında yine bir yerleşim merkezinin genişletilmesi planı için Filistinlilerin bazı arazilerinde düzleme çalışmaları yapmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar