FİLİSTİNLİ ARAŞTIRMACI İSMET MANSUR EL HALİL EYLEMİNİ ANALİZ ETTİ

İsrail konusunda uzman Filistinli araştırmacı İsmet Mansur, Muhammed El-Ca’beri’nin işgal rejiminde yapılacak genel seçimlerden üç gün önce gerçekleştirdiği eylemin zamanlamasının işgal rejimi için çok acı verici olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 624 Tarih: 31 Ekim 2022 05:25
FİLİSTİNLİ ARAŞTIRMACI İSMET MANSUR EL HALİL EYLEMİNİ ANALİZ ETTİ

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Mansur, “İşgal rejiminde yapılacak seçimlerden üç gün önce gerçekleştirilen El-Halil eyleminin zamanlaması bakımından nitelikli eylemlerden biri olduğuna inanıyorum” dedi.
 

Seçim öncesinin en hassas dönem olduğuna ve kararsız birçok seçmenin kime oy vereceğine o dönemde karar verdiğine işaret eden Mansur, eylemin seçim sonuçlarına etkisi olacağını ifade etti.
 

Batı Şeria’nın kuzeyinde Nablus kentine işgal güçleri tarafından abluka uygulanırken eylemin güneydeki El-Halil kentinden geldiğine dikkat çeken Mansur, önümüzdeki günlerde eylemlerin daha da artacağını ve geri dönüşü olmayan bir noktaya ulaşan Batı Şeria direnişinin durdurulamayacağını belirtti.
 

İşgal güçlerinin baskılarını ve zulmünü artırmasının beklendiğini söyleyen Mansur, işgal güçlerinin baskılarını artırmasının direnişi ve halkın direnişe desteğini de artıracağını dile getirdi.
 

Batı Şeria’nın güneyinde yer alan El-Halil vilayetindeki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde Filistinli direnişçi Muhammed El-Ca’beri şehit oldu, bir Yahudi yerleşimci öldü ve beş yerleşimci de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar