EL HALİL'DE DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler dün (30 Ekim Pazar) akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin güneyinde işgal güçlerinin askeri mevzisine ateş etti.  

Görüntülenme: 731 Tarih: 31 Ekim 2022 02:41
EL HALİL'DE DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal güçlerinin eylemden sonra El-Fevvar Mülteci Kampı'nın ana giriş kapısını ve Doğu Dura şehrinin girişini trafiğe kapattıkları haber verildi. 

Ateş açma eyleminden sonra olayın gerçekleştiği yerin civarına çok sayıda işgal askeri yayılarak eylemi gerçekleştiren direnişçileri ele geçirmek amacıyla arama yapmaya başladı. 

Söz konusu ateş açma eylemiyle birlikte 24 saatlik süre içinde gerçekleştirilen direniş eyleminin sayısının 34 olduğu belirtildi. Bunların içinde El-Halil'de Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezi civarında Muhammed El-Ca'beri'nin gerçekleştirdiği 1 yerleşimcinin ölümüne, 5 yerleşimcinin yaralanmasına sebep olan silahlı saldırı eylemi ile Kudüs'ün El-Ayzeriyye beldesi ahalisinden Berekat Udeh'in El-Ağvar bölgesinde gerçekleştirdiği ve 5 işgalci askerin bir de yerleşimcinin yaralanmasına sebep olan iki yerde araçla çarpma eylemi de yer alıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar