DOKTORLAR MAHMUD ABBAS'A KARŞI SİVİL İTAATSİZLİK BAŞLATTI

Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ın mevcut Doktorlar Sendikası'nı ilga ederek yerine farklı düzenlemeyle yeni bir sendika oluşturulmasına dair yönetmelik çıkarmasına karşı doktorlar sivil itaatsizlik eylemi başlattı. Karara sivil toplum kuruluşları ve muhtelif direniş hareketleri de tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 472 Tarih: 29 Ekim 2022 13:17
DOKTORLAR MAHMUD ABBAS'A KARŞI SİVİL İTAATSİZLİK BAŞLATTI

Filistinli doktorlar Abbas'ın kararına karşı tüm hastanelerde ve sağlık merkezlerinde tıbbi hizmetleri durdurma kararı verdi. 

Bu arada Doktorlar Sendikası, Başkan Abbas'ın alternatif sendika yönetimi oluşturma planında isimleri geçen eski başkan Nizam Necib'in ve diğer doktorların sertifikalarını askıya aldı. 

Doktorlar Sendikası yaptığı açıklamada Başkan'ın kararının sendikanın katledilmesi, özgürlüklerin gasp edilmesi, doktorların kendi temsilcilerini seçme haklarının toprağa gömülmesi, seçilmiş meşru kurulun lağv edilmesi, demokratik seçim yöntemiyle oluşan bir sendika yerine tayin yoluyla oluşan bir sendikanın devreye sokulması anlamına geldiğini vurguladı. 

Sendika tüm doktorları, söz konusu kararı yok saymaya çağırarak tüm sivil toplum kuruluşlarını ve sendikaları da Doktorlar Sendikası'nın Kudüs'teki tarihi merkezini kaybetmesi karşısındaki sorumluluklarını yerine getirmeye davet edeceğini bildirdi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) konuyla ilgili bir açıklamada bulunarak Abbas'ın Doktorlar Sendikası hakkındaki kararına kesin bir şekilde karşı olduğunu dile getirdi. 

Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında sendikaların korunmasının toplumsal açıdan önemli olduğunu vurgulayarak Abbas'ın kararının çok sakıncalı sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar