NABLUS'TA İKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Bu gece yarısından sonra (28 Ekim Cuma) işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin yakınındaki Huvvare askeri kontrol noktası civarında işgal güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda iki Filistinli şehit olurken bir kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 501 Tarih: 28 Ekim 2022 00:08
NABLUS'TA İKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Saldırıda 47 yaşındaki Imad Ebu Reşid ile 35 yaşındaki Remzi Ziyare'nin şehit olduğu, her ikisinin de Sivil Savunma teşkilatının elemanlarından olduğu ve Nablus'un doğusundaki Eski Asker Mülteci Kampı'nda ikamet ettikleri belirtildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Ebu Reşid'in saldırıda karnından, göğsünden ve başından, Ziyare'nin ise kalbinden vurulduğu bilgisi verildi. 

Yaralanan kişinin ise Rividya Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve durumunun iyiye gittiği ifade edildi. 

Olayda saldırıya uğrayan üç kişinin hepsinin de önce ağır yaralı olarak Rividya Hastanesi'ne kaldırıldığı, ancak bir süre sonra Ebu Reşid'in ondan iki saat sonra da Ziyare'nin hayatını kaybettiğinin duyurulduğu belirtildi. 

İşgal ordusu adına yapılan açıklamada İsrail askerlerinin şüpheli araçları kontrol ettiği sırada, iki Filistinlinin askeri kontrol noktasının yakınından geçen bir arabadan ateş ettikleri, bunun üzerine İsrail askerlerinin de onlara saldırdığı ve üç kişinin yaralandığı iddiasında bulunuldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar