İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA BÜYÜK FECİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Bugün (28 Ekim Cuma) sabah namazı esnasında Kudüs'teki Mescidi Aksa'da, El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde ve Batı Şeria'nın muhtelif şehirlerindeki merkezi camilerde düzenlenen Büyük Fecir Buluşması'na yine binlerce kişi katıldı. 

Görüntülenme: 672 Tarih: 28 Ekim 2022 03:49
İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA BÜYÜK FECİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Bugünkü buluşma Şehitler Şafağı ismiyle düzenlendi. Bu vesileyle Mescidi Aksa ve Hz. İbrahim Camisi'nin yanı sıra, Batı Şeria bölgesindeki muhtelif camilerde de sabah namazı sonrasında gösteriler düzenlendi. Gösterilere katılanlar direnişe desteklerini ve şehitlerin yolunu sürdüreceklerini dile getirdiler. 

Kudüs'teki ve Filistin'in değişik bölgelerindeki belirgin şahsiyetler Büyük Fecir buluşmalarının sürdürülmesi için 28 Ekim Cuma sabahı Batı Şeria bölgesinin her tarafında buluşmalar gerçekleştirilmesi ve bu buluşmalara destek verilmesi çağrıları yapmışlardı. 

Mescidi Aksa'daki Büyük Fecir Buluşması sırasında yapılan açıklamalarda işgal rejiminin bu kutsal mabedi ve genelde Kudüs'ü yahudileştirme faaliyetine karşı mücadelenin bütün kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanırken, bu amaçla Mescidi Aksa'daki ribatların sürdürülmesinin önemine değinildi.

Mescidi Aksa'nın hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri de Mescidi Aksa'nın korunması ve yahudileştirme planlarının önüne geçilmesi için Filistin'in farklı bölgelerinden buraya ziyaretlerin sürdürülmesi talebinde bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar