HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi, Kudüs kılıcının kınına sokulmayacağını ve bugün hâlâ yalın bir halde tutulduğunu vurgulayarak, İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'da gerçekleştirdiği provokatif saldırılara müsaade edilmemesini istedi.  

Görüntülenme: 622 Tarih: 28 Ekim 2022 22:39
HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

Hamas'ın dün (27 Ekim Perşembe) akşam Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah şehrinde Kudüs'e, Mescidi Aksa'ya ve işgal altındaki Batı Şeria'ya destek amacıyla düzenlediği kitlesel gösteride konuşan Hamas liderlerinden Mansur Bureyk; "Direniş, ulusal ve İslami ilkeleri ve hakları konusunda herhangi bir pazarlık kabul etmeyen halkımızın tercihidir." dedi. 

Ulusal birliğin de direniş tercihi üzere şekillendiğini vurgulayan Bureyk, Batı Şeria şehirlerindeki halkları Nablus'ta ve Cenin'de direnişe destek vermeye, işgal güçlerine ve yerleşimcilere karşı mücadelenin trendini yükseltmeye çağırdı. 

Mescidi Aksa ve Kudüs'te gösterilen kararlılığı da kutladığını belirten Bureyk, fanatik yerleşimcilerin baskınlarının ve provokatif faaliyetlerinin önüne geçilmesi için Mescidi Aksa'da nöbetlerin (ribatların) sayısını artırma çağrısında bulundu. 

Bureyk, Arap ve İslam ülkelerini de Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya destek için harekete geçmeye, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme işlemlerini derhal durdurmaya çağırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar