SİYONİST İŞGALCİLER VADİ'L FAV MINTIKASINDA BİR ARAZİYİ GASP ETTİ

İsrail işgal güçlerinin himaye ettiği, Filistinlileri hedef alan saldırılar düzenlemelerine resmi kararla izin verdiği ve bir tür milis güç olarak kullandığı sözde sivil gerçekte işgal rejiminin gerilla gücü niteliğindeki yahudi yerleşimciler dün (26 Ekim Çarşamba) yine Batı Şeria'nın El-Ağvar bölgesinin kuzey kesiminde Vadi'l-Fav mıntıkasında Filistinlilere ait bir araziyi zorla gasp etti.  

Görüntülenme: 606 Tarih: 27 Ekim 2022 08:42
SİYONİST İŞGALCİLER VADİ'L FAV MINTIKASINDA BİR ARAZİYİ GASP ETTİ

El-Malih köyünün Köy Meclisi Başkanı Mehdi Derağime yaptığı basın açıklamasında yerleşimci çetelerin, Vadi'l-Malih'e bağlı Vadi'l-Fav bölgesinde Tubas şehri ahalisinden olan bazı kişilere ait arazileri düzlediklerini belirtti. 

İnsan hakları aktivisti Arif Derağime yerleşimci çetelerin Hulle Mekhul arazilerinden 100 dönümlük bir kısma el koyduklarını ve burayı yerleşimcilerin tarım arazilerine dönüştürmek amacıyla düzleme çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Derağime, Tubas bölgesinden bazı ailelere ait olan arazilerin birkaç yıldan beri işgal güçleri tarafından kapalı bölge ilan edildiğini, ancak yerleşimci çetelerin bölgeye girip düzleme çalışmaları yapmaya başladıklarını vurguladı. 

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin doğusunda yer alan ve bu bölgenin en verimli arazilerine sahip olan El-Ağvar (Ürdün Vadisi) sık sık işgal güçlerinin ve onların himayesindeki yahudi yerleşimcilerin saldırılarına ve toprak gaspı zulümlerine maruz kalıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar