ASLANLAR YUVASI GRUBU SİYONİST REJİME KÖK SÖKTÜRÜYOR (ANALİZ)

Son günlerde Cenin ve Nablus'ta devam eden gelişmeler ve çatışmaları incelemek için işgal altındaki topraklarda iki önemli gelişmeyi göz önünde bulundurmak gerekir. Biri radikal hareketlerin ve akımların faaliyetlerinin artması ve diğeri de Siyonist Rejimin barış müzakerelerinden vaz geçmesi ve takibini bırakması ve iki devletli çözüme olumlu bakmaması. 

Görüntülenme: 471 Tarih: 26 Ekim 2022 16:47
ASLANLAR YUVASI GRUBU SİYONİST REJİME KÖK SÖKTÜRÜYOR (ANALİZ)

Bu gelişmelerin sonucu, Batı Şeria'da bu rejimin yayılmacı ve aşırılıkçılık faaliyetlerinin devam etmesi ve yoğunlaşması ve bu bölgelerde yaşayanlar, özellikle de Siyonist yerleşimlerin çevresinde yaşayanlar için yeni darboğazların ve tehditlerin artmasıdır.Bu saldırılar ve tacizler ve hakları ihlal etmeler, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin karşılıklı tepkisine neden oldu ve Filistinli gençlerin, operasyonlarını,  sözde İsrail olarak bilinen işgal altındaki topraklara taşıyarak bu saldırılarla misilleme yapmasına neden oldu.

Bu durum Neftali Bennett'in başbakanlığı döneminde en az beş operasyonun uygulanmasıyla sonuçlandı. Buna karşılık Siyonist rejim, saldırılarını ve tacizler gözden geçirmek yerine, "Dalgakıran" olarak bilinen bir operasyon gerçekleştirmiş ve Batı Şeria'ya baskın düzenleyerek kitlesel tutuklamalar gerçekleştirmiş ve bu kapsamda cezaevlerini doldurmaya başlamıştır. Bu sözde taciz ve işgal harekatının uygulanmasının üzerinden neredeyse bir yıl geçti, ancak bu rejim için belirli bir sonuç ve kazanımlarla sonuçlanmadı, öte yandan bir uzlaşma ve anlaşma merkezi olması gereken Batı Şeria'nın da  direnişe yönelmesine  neden oldu.

 

Şimdi de anti-Siyonist operasyonların çoğu bu bölgelerde gerçekleşiyor ve yoğun bir direniş noktasına dönüşmüş olduğunu gösteriyor. Şimdi de  Batı Şeria, daha önce adı duyulmamış direniş gruplarının oluşumunun odak noktası haline geldi. Şöhreti Filistinlilerin kulaklarına ulaşan bu gruplardan biri de İsraillileri çok rahatsız eden ve kaygılandıran, işgalci Siyonistlerle başa çıkmak için genellikle 15-25 yaş arası gençlerden oluşan Aslanlar Yuvası grubudur. Bu grup İHA'lar ve motosikletlere bomba yükleme gibi terör yöntemlerini kullanıyorlar ve IŞİD ve diğer terör gruplarının yaygın bir uygulaması olan yöntemleri asıl yöntemler olarak seçiyorlar.  

Bu grubun üç üyesi son günlerde şehit edilmiş olsa da buradaki mesele şu ki, bu grubun açılış töreninde beş bin Filistinli genç yer aldı. Buna ilaveten Aslanlar Yuvası grubu Batı Şeria'daki bilinmeyen ve tanınmayan yeni gruplardan sadece biri. Diğer ilan edilen gruplardan Salvad Tubas ve Rucib gruplarından bahsedilebilir. Bunlara ilaveten belirli nedenlerle varlığını ilan etmeyen ve meçhul kalan onlarca başka grubun olması muhtemeldir.Bu gelişmeler dizisi, işgal altındaki topraklarda, özellikle Batı Şeria'da, bazı benzerliklere rağmen önceki intifadalardan birçok farklılığa sahip olan ve Siyonist rejimin başa çıkmasını çok zor ve karmaşık hale getiren yeni bir intifadanın başladığını gösteriyor. Bu anlamda Batı Şeria'daki gelişmeler ve yeni çatışmalar bu rejimi karanlık bir tünele sokmuş görünüyor. 

Siyonist Rejim İsrail son yıllarda yeni ve ciddi bir sorun ile karşı karşıya geldiğini görmektedir. Bu bağlamda daha önce daha az direniş güçlerinin faaliyetlerine tanıklık eden Batı Şeria'da da bu defa aktif olarak direniş faaliyetleri görülmektedir. 

parstoday

Yorumlar