1967'DEN BU YANA 17 BİN FİLİSTİNLİ KADIN ESİR ALINDI

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin işleriyle ilgilenen resmi hukuk komitesi bugün (24 Ekim Pazartesi) yaptığı açıklamada, işgal rejiminin 1967'den bu yana esir ettiği Filistinli kadınların ve genç kızların sayısının 17 bin olduğuna dikkat çekti.  

Görüntülenme: 644 Tarih: 25 Ekim 2022 08:33
1967'DEN BU YANA 17 BİN FİLİSTİNLİ KADIN ESİR ALINDI

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenler Komitesi, 26 Ekim tarihinde ihya edilecek Filistin Ulusal Kadınlar Günü'nün yaklaşması münasebetiyle yaptığı açıklamada işgal zindanlarında esir tutulan Filistinli kadınların maruz kaldığı zulümler ve işkenceler hakkında bilgiler verdi. 

Açıklamada halen işgal zindanlarında 30 Filistinli kadın esir bulunduğuna ve bunlardan ikisinin idari tutuklu olduğuna dikkat çekildi. Bu iki bayan ise Beytlahim vilayetinden Şuruk El-Bidden ile Ramallah vilayetinden ve aynı zamanda Hamas'ın şehit liderlerinden Cemal Et-Tavil'in kızı olan gazeteci Büşra Et-Tavil. 

Açıklamada 1967'de, Filistin Devrimi'nde esir edilen ilk kadın esirin Kudüs ahalisinden Fatıma Bernavi olduğu, onun müebbet hapse mahkum edildiği ancak 1977'de özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi. 

Açıklamada Filistinli kadınların gerek esir alma sırasında ve gerekse sorgulama esnasında insanlık dışı uygulamalara ve işkencelere maruz kaldıkları, esaret süresince de çok kötü şartlarda tutuldukları ve işkence gördükleri, kadın olmalarından kaynaklanan özel durumlarının hiçbir zaman nazarı dikkate alınmadığı, işgal askerlerinin onlara karşı işkencenin her tarzına başvurduğu dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar