FİLİSTİNLİ GRUPLAR NABLUS'TA DİRENİŞİN ARTIRILMASI ÇAĞRISI YAPTI

İşgal güçlerinin bu gece (25 Ekim Salı) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'a düzenlediği baskında gerçekleştirdiği hunharca katliama geniş çaplı tepki olduğu, Filistin'deki tüm direniş hareketlerinin taziye mesajları yayınladıkları ve işgal rejiminin saldırgan tutumuna karşı direnişe destek verilmesi, böylece direnişin daha da artırılması çağrıları yaptıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 576 Tarih: 25 Ekim 2022 17:34
FİLİSTİNLİ GRUPLAR NABLUS'TA DİRENİŞİN ARTIRILMASI ÇAĞRISI YAPTI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) yayınladığı taziye mesajında tüm Filistin halkına, Arap ulusuna ve bütün İslam ümmetine başsağlığı dilerken, Nablus'ta şehit edilenlere Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirtti. 

Hamas adına açıklama yapan Zahir Cebbarin, tüm direnişçileri ve bu arada Nablus'ta işgal güçlerine kahramanca karşı duran Aslanlar Yuvası Grupları'nın mensuplarını selamladıklarını ifade etti. 

Cebbarin Nablus'ta akıtılan şehit kanlarının ve direnişçilerin kahramanca onlara karşı durmalarının Filistin halkının özgürlüğünü elde etmek ve zafer için mücadelede kararlı olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. 

Cebbarin, Hamas'ın şehitlere vefa sözüne bağlı kalacağını, bağımsızlık ve yurda dönüş gerçekleşinceye kadar işgalcilerin yüzüne silah çevirmeye devam edeceğini vurguladı. 

Filistin Mücahitler Hareketi de kahraman şehitler için bir başsağlığı mesajı yayınlayarak onların Nablus'ta işgale karşı durarak büyük kahramanlık örneği sergilediklerini vurguladı. Filistin halkının, siyonist işgalcinin düşmanca saldırılarına karşı duran tüm kahraman direnişçilerini selamladığını dile getirdi. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de Nablus'ta şehit edilen mücahitler için taziye mesajı yayınlayarak tüm Filistin halkını Nablus'ta işgale direnen kahramanlara destek vermeye, onların yanında olmaya çağırdı. 

İntifada Fethi Hareketi'nin Devrim Konseyi üyesi Abdülmecid Şedid de şehitler için taziye mesajı yayınlayarak direniş ateşinin işgal rejiminin güvenliğini sarsan bir ateş olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. 

İşgal güçlerinin bu gece Nablus'a düzenledikleri baskında 5 Filistinli genç şehit edilirken, 4'ü ağır olmak üzere 20 kişi de yaralandı. Şehit edilenlerden birinin Aslanlar Yuvası komutanlarından Vedi' El-Huh olduğu belirtildi. 

Ayrıca bugün sabah Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın kuzeyindeki Peygamber Salih Köyü'nün girişinde meydana gelen çatışmalarda da Kusay Muhammed Et-Temimi isimli bir Filistinli şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar