BATI ŞERİA'DA PROTESTO YÜRÜYÜŞLERİ DÜZENLENDİ

İşgal güçlerinin Nablus'a yönelik insanlık dışı saldırılarını protesto amacıyla bugün (25 Ekim Salı) sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria'nın değişik şehirlerinde protesto yürüyüşleri ve gösterileri düzenlendi. 

Görüntülenme: 558 Tarih: 25 Ekim 2022 19:12
BATI ŞERİA'DA PROTESTO YÜRÜYÜŞLERİ DÜZENLENDİ

Filistin'deki muhtelif kitlesel hareketlerin ve sivil toplum kuruluşlarının çağrılarıyla düzenlenen protesto eylemlerine büyük bir ilgi olduğu ve değişik şehirlerde, kasabalarda ve mülteci kamplarında caddelerin insanlarla dolduğu ifade edildi. 

Eylemlere katılanlar uluslararası güçlerin ve kurumların işgal rejiminin kesintisiz bir şekilde devam eden cinayetleri karşısındaki suskunluğunu eleştirirken Filistin halkına uluslararası bir koruma sağlanması talebinde bulundular. 

Bu arada Halk Direnişi komiteleri, aktivistler ve kitlesel direniş hareketleri işgal rejiminin saldırgan tutumuna tepki amaçlı yeni gösteriler ve protesto eylemleri düzenlenmesi ve eylemlerde Filistin bayraklarının taşınması çağrıları yaptılar. 

Nablus'taki Filistin Direniş Grupları Koordinasyon Komitesi bugünü öfke günü ve işgal güçlerinin Nablus'a yönelik olarak devam eden kesintisiz baskınlarında şehit edilenlere vefa amacıyla genel grev günü ilan ettiğini açıkladı.
 
İşgal güçlerinin bu gece Nablus'a düzenledikleri baskında 5 Filistinli genç şehit edilirken, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son verdiği bilgilere göre 5'i ağır olmak üzere 22 kişi de yaralandı. Şehit edilenlerden birinin Aslanlar Yuvası komutanlarından Vedi' El-Huh olduğu belirtildi. 

Ayrıca bugün sabah Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın kuzeyindeki Peygamber Salih Köyü'nün girişinde meydana gelen çatışmalarda da Kusay Muhammed Et-Temimi isimli bir Filistinli şehit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar