FİLİSTİN'DE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Son 24 saat içinde İsrail işgal güçlerine ve onların sivil çeteleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerinde belirgin bir artış gözlendiği ve bu süre içinde işgalcilere yönelik 23 direniş eylemi gerçekleştirildiği, eylemlerde işgalci askerler ve yerleşimciler tarafında 3 kişinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 468 Tarih: 24 Ekim 2022 16:55
FİLİSTİN'DE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Hurriya News tarafından yayınlanan habere göre işgalcilere ve yerleşimci çetelere yönelik iki silahlı saldırı eyleminin yanı sıra birçok yerde, işgalcilerin geçeceği yerlere patlayıcı yerleştirilmesi eylemi gerçekleştirildi. Ayrıca direniş güçleri, işgal güçlerinin ve onların askeri araçlarının üzerine 6 molotof kokteyli attı. 

İşgal altındaki Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'nda işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldi. Bu sırada direnişçiler işgalcilerin üzerine taş ve patlayıcı attı. 3 işgalci askerin el yapımı patlayıcı maddelerle yaralandığı açıklandı. 

Kudüs'ün Anata, Selam Mahallesi, Silvan semti ve Cebelu'l-Mukebber bölgesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. Ebu Dis beldesinde de Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine patlayıcı maddeler attılar. 

Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Nablus'a baskın düzenleyen işgal güçlerine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Ayrıca Batı Şeria'nın orta kesimindeki Ramallah bölgesinde yer alan Beyt İl askeri kontrol noktasında gençler işgal güçlerine karşı direndi. 

Cenin civarındaki Dutan askeri kontrol noktasında da bir silahlı saldırı eylemi gerçekleştirilirken Selfit'te de gençler işgal güçlerine karşı direndi. 

Kalkiliya ve El-Halil'de de işgal güçleriyle direnişçi gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar