SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİ BİR KIZ ÇOCUĞUNU KAÇIRDI

Kudüs’te Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan Nurhan Es-Sayyad isimli Filistinli kıza bu sabah (21 Ekim Cuma) erken saatlerde ulaşıldı. 

Görüntülenme: 652 Tarih: 21 Ekim 2022 16:43
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİ BİR KIZ ÇOCUĞUNU KAÇIRDI

14 yaşındaki kızın ailesi, Es-Sayyad’ın dün ikindi saatlerinde Et-Tur beldesinde dükkana gittikten sonra ortadan kaybolduğunu söyledi.
 

Görgü tanıkları, Filistinli kızın kaybolduğu bölgede bir minibüsün bulunduğunu söylerken, daha sonra söz konusu minibüsün Yahudi yerleşimcilere ait olduğu anlaşıldı.
 

İşgal yönetimi, Et-Tur beldesi sakinlerinin Nurhan Es-Sayyad’ın aranması ve beldenin dört bir yanında bulunan güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerin gözden geçirilmesi talebini reddetti.
 

Belde sakinleri, Filistinli kızın kaybolmasının üzerinden 7 saat geçmesine rağmen herhangi bir girişimde bulunmayan işgal polisini protesto etmek üzere Et-Tur beldesindeki polis merkezi önünde toplandı.
 

Belde sakinleri ayrıca Nurhan Es-Sayyad’ı Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde ve Mescid-i Aksa çevresinde aramak için gruplar oluşturdu.
 

Filistinli kızın babası, kızının Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırıldığını ve darp edildiğini açıkladı.
 

Yahudi yerleşimciler 2 Temmuz 2014’te de Muhammed Ebu Hudayr isimli çocuğu kaçırmış ve yakarak öldürmüş, vahşice katledilen Filistinli çocuğun cesedi Deir Yasin’de çalılıklar arasında bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar