MESCİD-İ AKSA'DA BÜYÜK FECİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Binlerce Filistinli bu sabah (21 Ekim Cuma) erken saatlerde “Büyük Fecir” faaliyetleri kapsamında sabah namazını kılmak için Mescid-i Aksa’ya, İbrahim El-Halil Camii’ne ve Batı Şeria camilerine akın etti. 

Görüntülenme: 699 Tarih: 21 Ekim 2022 01:27
MESCİD-İ AKSA'DA BÜYÜK FECİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Mescid-i Aksa’da sabah namazı kılan Filistinliler, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve işgalcilerin planlarına karşı Mescid-i Aksa’yı koruyacaklarını, şehitlerin kanlarına bağlı kalacaklarını ifade etti.
 

El-Halil’de de çok sayıda kişi sabah namazını İbrahim El-Halil Camii’nde kılarken namazdan sonra dini marşlar söylendi ve cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

Tulkerem’de ise onlarca genç Ömer ibnu’l-Hattab Camii’nde toplandı ve sabah namazının ardından hep birlikte Mescid-i Aksa’yı koruyacaklarına, Rasulullah’ın (s) izinden gideceklerine ve şehitlerin vasiyetlerini yerine getireceklerine dair ant içti.
 

Nablus’taki En-Nasr Camii ve El-Ubeydiyye beldesindeki El-Mağribi Mescidi başta olmak üzere Batı Şeria camilerinde onlarca Filistinli sabah namazı kıldı.

İşgalcilerin kirli planlarına, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve Yahudileştirme girişimlerine karşı koymak amacıyla düzenlenen “Büyük Fecir” faaliyetleri ilk kez Kasım 2020’de El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde gerçekleştirilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar