ASLAN YUVASI GRUPLARINDAN YENİ EYLEMLER

Aslan Yuvası Grupları, bu sabah (20 Ekim Perşembe) erken saatlerde yaptığı açıklamada, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus vilayetinde 3 ateş açma eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu. 

Görüntülenme: 604 Tarih: 20 Ekim 2022 20:53
ASLAN YUVASI GRUPLARINDAN YENİ EYLEMLER

Telegram’da yayınlanan bildiride, Aslan Yuvası Grupları üyesi direnişçilerin Cirzim askeri kontrol noktası civarında işgal ordusu piyadelerinin bulunduğunu tespit ettikleri ve işgal askerlerine kurşun yağdırdıkları ifade edildi.
 

Bildiride, aynı vakitlerde Aslan Yuvası Grupları üyesi direnişçilerden bir başka grubun da 17 nolu askeri kontrol noktası civarındaki işgal güçlerine ateş açtığı belirtildi.
 

Bildiride ayrıca direnişçilerin Nablus’un batısındaki Deir Şeref beldesi yakınlarında işgal askerlerini pusuya düşürerek üzerlerine ateş açtıkları ve daha sonra üslerine döndükleri kaydedildi.
 

Kudüs’ün doğusundaki Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi girişinde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir Yahudi yerleşimci yaralanırken eylemi gerçekleştiren Filistinli direnişçi Uday Et-Temimi şehit oldu.
 

Et-Temimi, 8 Ekim’de Şufat kontrol noktasında görevli işgal güçlerin ateş açmış, bir kadın askeri öldürürken biri ağır iki işgalciyi de yaralamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar