BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 574 Tarih: 18 Ekim 2022 09:14
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Bugün (18 Ekim Salı) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinin güneybatısında direnişçiler yerleşimci bir kadına silahlı saldırıda bulundu. Ayrıca Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinin güneyinde işgalcilere tepkili gençlerin yerleşimcilere ait bir aracın üzerine molotof kokteylleri attıkları haber verildi. 

Filistinli direnişçiler Cenin'in güneybatısında Filistinlilerden zorla gasp edilen arazilerin üzerine kurulmuş olan Şakid yahudi yerleşim merkezinde bir yerleşimci kadına silahlı saldırıda bulundukları, saldırıda söz konusu yerleşim merkezindeki bazı binalarda maddi hasar meydana geldiği bildirildi. Beytlahim'in güneyindeki Gush Etzion yahudi yerleşim merkezi civarında da gençlerin yerleşimcilere ait bir aracın üzerine molotof kokteylleri attıkları haber verildi. 

Bu arada kısa adı Ma'ta olan Filistin Bilgi Merkezi, Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde son 24 saat içinde işgalcilere ve yerleşimci teröristlere yönelik 17 eylem gerçekleştirildiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar