IRKÇI İSRAİL ŞEHİT NAAŞLARINI REHİN TUTUYOR

Cenin ahalisinden olan ve 18 yaşında şehit olan Muhammed Mahir Türkman'ın cenazesinin teslim edilmesinin de işgal güçleri tarafından reddedilmesi sonucu, işgal güçleri tarafından Esirler Hareketi şehitlerinden cenazeleri rehin tutulanların sayısı 10 oldu.  

Görüntülenme: 713 Tarih: 17 Ekim 2022 22:42
IRKÇI İSRAİL ŞEHİT NAAŞLARINI REHİN TUTUYOR

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi işgal güçlerinin Türkman'ı geçtiğimiz Eylül ayının 4'ünde, amcasının oğlu Muhammed Velid Türkman'la birlikte El-Ağvar (Ürdün Vadisi) bölgesinde bir eylem düzenlemelerinin ardından bedeninde ciddi yanıklar oluşmasından sonra esir aldığını dile getirdi. 

Açıklamada, Türkman'ın durumunun ciddi olmasına ve acil müdahaleyi gerektirmesine rağmen işgal güçlerinin onu sahada kontrol altında tuttukları ve hastaneye nakledilmesi işlemini kasten geciktirdikleri, bu yüzden durumunun daha da ağırlaştığı ifade edildi. 

Açıklamada, Türkman'ın daha sonra hastaneye nakledildiği sırada da kasten ihmale maruz kaldığı, işgal mahkemesinin de birkaç kez hakkında gıyabi olarak tutukluluğunun uzatılması kararı verdiği, ağır yaralı halde esaret altında tutulan Türkman'ın en sonunda geçtiğimiz Cuma günü Tel Hashomer Hastanesi'nde şehit olduğu belirtildi. 

Türkman'ın da hayatını kaybetmesiyle Esirler Hareketi'nden şehit olanların sayısının 231'e, cenazeleri rehin tutulanların sayısının da 10'a çıktığı bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar