BU YIL MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARDA ARTIŞ VAR

Kudüs kaynaklarında, Yahudilerin bu yıl 10-17 Ekim tarihlerine denk gelen Çardaklar Bayramı Festivali (Sukot) günlerinde işgal altındaki Kudüs'te bulunan kutsal Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyen yerleşimci sayısının 5094'e ulaştığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1071 Tarih: 17 Ekim 2022 21:34
BU YIL MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARDA ARTIŞ VAR

Çardaklar Bayramı'nın son günü olan bugün (17 Ekim Pazartesi) sabah da onlarca yerleşimcinin yine işgalci polislerin ve askerlerin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi. Bugün sabah işgal polisinin toplamda 219 yerleşimcinin baskın düzenlemesine imkan verdiği ifade edildi. 

Fanatik yahudi terör grupları bu yıl bazı dini günlerini fırsat olarak değerlendirip yerleşimcilerin bu günlerde Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarının artması için geniş çaplı bir kampanya düzenlemişlerdi. Ayrıca işgal rejimi de yerleşimcilerin baskınlarını kolaylaştırmak ve güvenceye almak için Kudüs'ün içinde ve çevresinde tam anlamıyla bir sıkıyönetim uygulamış, Mescidi Aksa'yı her yönden asker ve polis kuşatmasına almıştı. 

İşgal güçleri ayrıca bugün sabah Mescidi Aksa'nın Silsile Kapısı'nda murabıt kadınlara saldırmış, onları darp etmiş ve murabıt kadınların etkililerinden olan Henadi El-Halevani'yi gözaltına almıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar