GASIP İSRAİL KUDÜS'ÜN KUZEYİNDE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonist işgal yönetiminin İlçe Planlama ve İmar Komisyonu bugün (17 Ekim Pazartesi) işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki bölgelerle ilgili bazı yerleşim planlarını onayladığını duyurdu.  

Görüntülenme: 734 Tarih: 17 Ekim 2022 00:38
GASIP İSRAİL KUDÜS'ÜN KUZEYİNDE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Onaylanan projelerin ikamet, kamu işi ve ticaret amacıyla kullanılacak yüzlerce yeni birimi içerdiği ifade edildi. 

Projelerin altyapı hizmetlerinde de köklü değişiklikler içerdiği ve inşa edilmesi planlanan yeni yerleşim alanlarının sözde "Büyük Kudüs Projesi"ne (Metropol) ilhak edileceği belirtildi. 

Onaylanan projelerin Şuafat, Beyt Hanina, Beyt Safafa, El-Velice, Ayn Karim ve Lefta köylerinin arazilerine, Gilo, Kiryat Menahem, Peygamber Yakub, Ramut, Ramat Şolomo ve Bizgat Zeiv yahudi yerleşim merkezlerinin bulunduğu alanlara inşa edileceği ifade edildi. 

İşgal rejiminin bütün bu projeleri hayata geçirmesinin ana gayesi ise Filistinlilerin yaşadığı bölgelerin tamamını her yönden yahudi kuşatmasına almak. Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte işgal altındaki Kudüs de her yönden yahudi kuşatmasına alınmış olacak. Projelerin sözde "Büyük Kudüs Projesi"ne ilhak edilmesiyle birlikte Kudüs nüfusuna dahil edilen yahudi nüfusun oranında belirgin bir artış olacak.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar