BATI ŞERİA FİLİSTİN DAVASINA GEÇEN HAFTA 8 ŞEHİT TAKDİM ETTİ

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda ve gerçekleştirilen eylemlerde 8 Filistinli şehit olurken 2 işgal askeri öldü ve 32 işgalci de yaralandı. 

Görüntülenme: 532 Tarih: 16 Ekim 2022 09:14
BATI ŞERİA FİLİSTİN DAVASINA GEÇEN HAFTA 8 ŞEHİT TAKDİM ETTİ

Geçen hafta Batı Şeria’da 162 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler 40 ateş açma, 66 el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirdi.
 

Geçtiğimiz Cuma günü 4 Filistinli şehit oldu. El-Kassam Tugayları üyesi 23 yaşındaki Kays Imad Şucaiyye, Beit El Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki silahlı çatışmada, El-Ağvar eylemini gerçekleştirenlerden 17 yaşındaki yaralı esir Muhammed Mahir Türkmen de yarasının etkisiyle hastane şehit oldu.
 

Cuma günü ayrıca 43 yaşındaki Doktor Abdullah El-Ahmed ve 23 yaşındaki direnişçi Metin Dabaya işgal güçleri tarafından Cenin Kampı’nda şehit edildi.
 

Çarşamba günü 18 yaşındaki Üsame Mahmud Adevi isimli genç El-Arrub Kampı’nda işgal güçlerince şehit edilirken ve Pazartesi günü El-Yamun beldesi sakinlerinden 12 yaşındaki Mahmud Muhammed Es-Sa’di isimli çocuk 28 Eylül’de Cenin Kampı’nda aldığı yaranın etkisiyle şehit oldu.
 

Geçen hafta Cumartesi günü Cenin Kampı’ndan 18 yaşındaki Mahmud Müeyyid Es-Sus ve Tubas vilayeti sakinlerinden 16 yaşındaki Ahmed Muhammed Dırağime işgal güçlerince Cenin Kampı’nda şehit edildi.
 

Salı günü Nablus topraklarında kurulu Shavei Shomron Yahudi Yerleşkesi yakınlarında gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir işgal askeri öldü.
 

Geçen hafta Cumartesi günü Şufat Kampı kontrol noktasında gerçekleştirilen ateş açma eyleminde de işgal ordusu askerlerinden bir kadın asker öldü ve iki asker de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar