RAMALLAH'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Dün (14 Ekim Cuma) akşam saatlerinde Ramallah’ın kuzeyindeki Beit El Yahudi Yerleşkesi’ni hedef alan ateş açma eyleminde bir yerleşimcinin yaralandığı ve Filistinli eylemcinin şehit olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 476 Tarih: 15 Ekim 2022 01:01
RAMALLAH'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Yerel kaynaklar, Ramallah’ın doğusundaki Deir Cerir köyü sakinlerinden Kays Imad Şucaiyye’nin Beit El Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal güçleri tarafından şehit edildiğini söyledi.
 

Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde eylemi iki kişinin gerçekleştirdiği ve eylemcilerin yaralanan Yahudi yerleşimciye evinin bahçesindeyken ateş açtıkları belirtildi.
 

Haberde ayrıca işgal güçlerinin eylemcilere ateş açtığı, iki eylemciden birinin yaralandığı ve diğerinin olay yerinden kaçmayı başardığı ifade edildi.
 

İşgal ordusu, El-Celzun Kampı yakınlarında Beit El Yahudi Yerleşkesi’ne doğru ateş açan bir Filistinlinin “etkisiz hale getirildiğini” açıkladı.
 

İşgal ordusu sözcüsü, bölgede bulunan işgal askerlerinin bir eylemciyi “etkisiz hale getirmeyi” başardığını, diğer eylemcin olay yerinden uzaklaştığını ve işgal güçlerinin ikinci eylemciyi yakalamak için operasyon başlattığını söyledi.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Sivil İşler Heyeti’ne 23 yaşındaki Kays Imad Şucaiyye adlı gencin El-Celzun Kampı yakınlarında işgal güçleri tarafından şehit edildiği bilgisinin ulaştığını açıkladı.
 

İşgal güçlerinin Filistinli şehit gencin cesedini alıkoyduğu ve Ed-Dahiye bölgesine baskın düzenlediği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar