ŞEYH NACİH BUKEYRAT BÜYÜK TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Akademisi Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’daki İslami kutsallığı yok etmek isteyen tehlikeli bir ideoloji benimsediğine dikkat çekti. 

Görüntülenme: 653 Tarih: 15 Ekim 2022 23:26
ŞEYH NACİH BUKEYRAT BÜYÜK TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Bukeyrat, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail işgali mızrağını kendisine yöneltmişken Kudüs’ün son dönemde bir tür yalnızlık hali yaşadığını ifade etti.
 

Son on yılda işgalcilerin Kudüs’teki ihlallerinin ve Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların arttığına işaret eden Bukeyrat, işgal güçlerinin Filistinlilere engel olmak amacıyla Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da geniş önlemler aldığını söyledi.
 

Mescid-i Aksa’da yaşananın bir din savaşı olduğunu belirten Bukeyrat, işgal rejiminin Kur’an’ın anlatımı yerine tahrif edilmiş Tevrat’taki asılsız anlatımı kabul ettirmeye çalıştığını kaydetti.
 

Kudüs’ün tüm Filistinliler için ilham kaynağı olduğuna işaret eden Bukeyrat, işgalcilerin Mescid-i Aksa’da varlıklarını ispat edebilmek için adeta zamanla yarıştıklarını bildirdi.
 

Bukeyrat, Mescid-i Aksa’da nöbet tutanların olmasının işgalcilerin planlarını boşa çıkardığını, sözde heykel cemaatlerinin son günlerde Sukot bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskınlar düzenleyip ayin yapma, şofar çalma ve çadır kurma girişimlerine engel olduğunu dile getirdi.
 

Mescid-i Aksa’da nöbet tutmanın ve cemaatin kalabalık olmasının Mescid-i Aksa’nın İslami kutsallığını ve Arap kimliğini koruduğunu söyleyen Bukeyrat, Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya gelerek nöbet tutmaya davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar