BEYTLAHİM'DE ÇATIŞMA

Bugün (12 Ekim Çarşamba) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinin kuzey girişinde meydana gelen çatışmalarda işgal güçlerinin ahalinin üzerine çok sayıda göz yaşartıcı zehirli gaz bombası atması sebebiyle onlarca kişi etrafa yayılan zehirli gazdan zarar gördü ve nefes alma krizi yaşadı. Zarar gören kişilerin arasında okul öğrencilerinin de bulunduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 544 Tarih: 12 Ekim 2022 11:38
BEYTLAHİM'DE ÇATIŞMA

Bu arada Beytlahim Üniversitesi, Kudüs Açık Üniversitesi Beytlahim Şubesi ve Filistin Halk Üniversitesi, Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'nda işgal güçleri tarafından kuşatmaya alınan ve saldırılara maruz kalan ahaliyle dayanışma amacıyla bugün öğrenimlerini askıya aldıklarını duyurdu. 

Kudüs'teki Şuafat Mülteci Kampı'nda ise işgal güçlerinin kuşatması bugün beşinci gününde devam ediyor. İşgal güçlerinin kampın bütün kapılarını girişe ve çıkışa kapattıkları, ayrıca Hızma ve Anata başta olmak üzere Kudüs çevresindeki muhtelif beldelerin çevresine askeri kontrol noktaları kurdukları, dolayısıyla buraların da muhasara altında tutulduğu belirtildi. 

Geçtiğimiz cumartesi günü Şuafat askeri kontrol noktasındaki işgalci askerlere Filistinli bir direnişçinin ateş etmesi sonucu bir kadın asker ölürken üç asker de yaralanmıştı. Yaralı askerlerden birinin durumunun çok ağır olduğu belirtildi. Bu olay üzerine işgal güçleri her zaman yaptığı gibi toplu cezalandırma yaparak Şuafat Mülteci Kampı'nı kuşatmaya aldı ve bütün ahaliye hunharca saldırılar düzenlemeye başladı. İşgalcilerin vahşi saldırılarına karşı ahali kararlılıkla direnmeye devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar