FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARI ŞUFAT EYLEMİNİ SAHİPLENDİ

Filistinli direniş grupları, Şufat eylemine övgüde bulunarak, eylemin Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlara ve işgal güçlerinin Cenin Kampı’na saldırısına misilleme olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 724 Tarih: 09 Ekim 2022 02:11
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARI ŞUFAT EYLEMİNİ SAHİPLENDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Abdüllatif El-Kanua, Şufat eyleminin ardından yaptığı açıklamada, bu eylemlerin Filistin halkının devriminin devam ettiği ve gerilemeyeceği, Filistinli devrimci gençlerin kurşunlarının işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin peşini bırakmayacağı mesajını verdiğini ifade etti.
 

El-Kanua, Batı Şeria’da ve Kudüs’te her geçen gün daha da büyüyen Mescid-i Aksa öfkesinin işgalcilerin suratlarında patlayacağını ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını boşa çıkarmadan sönmeyeceğini kaydetti.
 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “İşgalciler Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da işledikleri cinayetlerin ardından Filistin halkının öfkesinden kurtulabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” dedi.
 

İslami Cihad Hareketi sözcülerinden Tarık İzzeddin ise Şufat eyleminin Filistin halkının işgale karşı asil duruşunu gösterdiğini söyledi.
 

Eylemin tam zamanında ve yerinde geldiğine işaret eden İzzeddin, Şufat eyleminin direnişin elinin uzun olduğu ve işgalcilere her yerde ulaşabileceği, işgalcilerin artan cinayetlerinin direnişçilerin azmini kıramayacağı ve Filistin halkını kutsal mekanlarını savunmaktan alıkoyamayacağı mesajı taşıdığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar