BATI ŞERİA'DA 2 ŞEHİT

Batı Şeria’nın Kalkiliya kentinde ve Ramallah’ın kuzeybatısındaki El-Mezraa köyünde Filistinli bir çocuk ve bir gencin dün akşam (7 Ekim Cuma) işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 718 Tarih: 08 Ekim 2022 08:47
BATI ŞERİA'DA 2 ŞEHİT

Filistin Sağlık Bakanlığı, 14 yaşındaki Adil İbrahim Adil Davud isimli çocuğun dün ikindi saatlerinde Kalkiliya’da işgal güçleri tarafından başından ağır yaralandığını ve aldığı yaranın etkisiyle daha sonra şehit olduğunu duyurdu.
 

Mehdi Muhammed Ledadive isimli 17 yaşındaki Filistinli gencin de işgal güçleri tarafından El-Mezraa köyünde yaralandığı ve yarasının etkisiyle şehit olduğu belirtildi.
 

Ledadive’nin ağır yaralı olarak Ramallah’taki El-İstişari Hastanesi’ne kaldırıldığı, işgal güçlerinin yaralı genci kaçırmaya çalıştığı ancak bir grup Filistinlinin işgal askerlerine karşı koyarak Ledadive’yi hastaneye nakletmeyi başardığı ifade edildi.
 

Görgü tanıkları, Filistinli gençlerin köye baskın düzenleyen ve köy sakinlerine saldıran Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğu sırada işgal güçlerinin gençlerin üzerine ateş açtığını, işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığını, bu sırada bir başka gencin daha orta derecede yaralandığını söyledi.
 

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin çatışmalar sırasında yaralanan 50 kişiye tıbbi müdahalede bulunduğunu, yaralılardan 33’ünün işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini, 9’unun plastik mermiyle ve 8’inin darp sonucu yaralandığını, işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerine de saldırdığını açıkladı.
 

Dün Cuma namazından sonra Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar