BUGÜN MESCİD-İ AKSA KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ

Bugün (8 Ekim Cumartesi) işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek avlusunda 21 kişiyi şehit ettiği ve 200’den fazla kişiyi yaraladığı katliamın 32’nci yıldönümü. 

Görüntülenme: 665 Tarih: 08 Ekim 2022 07:27
BUGÜN MESCİD-İ AKSA KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ

8 Ekim 1990’da öğle namazından hemen önce “Tapınak Dağı Bekçileri” adlı grubun destekçisi Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’da sözde üçüncü tapınağın temelini atma girişiminde bulundu fakat binlerce Filistinli yerleşimcilerin söz konusu girişimine karşı koydu.
 

İşgal güçleri Mescid-i Aksa’da nöbet tutan cemaatin üzerine gelişigüzel ateş açmaya başladı ve 21 kişiyi şehit etti, 200’den fazla kişiyi yaraladı ve yaklaşık 270 kişiyi de gözaltına aldı.
 

İşgal güçleri katliamdan önce Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya ulaşmalarına engel olmak için Mescid-i Aksa’ya giden yollarda askeri kontrol noktaları kurmuştu fakat Filistinliler Mescid-i Aksa’yı savunma çağrılarına kulak vererek önceden gelip Mescid-i Aksa’da toplanmışlardı.
 

İşgal askerleri katliamdan ancak altı saat sonra şehitlere ve yaralılara ulaşılmasına izin verdi.
 

İşgal yönetimi de katliamdan birkaç gün önce dağıttığı bildirilerle Yahudi yerleşimcileri Barakaların Festivali veya Çadırların Festivali olarak da adlandırılan Sukot bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya düzenlenecek yürüyüşe katılmaya davet etmişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar