SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİ ÇİFTÇİLERİN ZEYTİN HASADINA ENGEL OLDU

İşgal güçleri bugün (8 Ekim Cumartesi) Nablus’un güneydoğusundaki Averta beldesinde Filistinli çiftçilerin kendilerine ait arazilerde zeytin toplamalarına engel oldu. 

Görüntülenme: 497 Tarih: 08 Ekim 2022 11:25
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİ ÇİFTÇİLERİN ZEYTİN HASADINA ENGEL OLDU

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli çiftçilerin Avera beldesinin doğu kesimindeki arazilerine girmelerine iki gündür izin vermediğini bildirdi.
 

Kaynaklar, dün Yahudi yerleşimcilerin bölgedeki Filistinli çiftçilere saldırmalarının ardından işgal güçlerinin de çiftçilerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığını ifade etti.
 

Yahudi yerleşimcilerin son günlerde El-Hıdır beldesinde de Filistinlilerin arazilerine yönelik saldırılarını artırdıkları, zeytin ağaçları ve fidanları ile üzüm asmalarını söktükleri, çiftçilerin arazilerine ulaşmalarına engel oldukları kaydedildi.
 

Filistin’de zeytin hasadı mevsimi Ekim ayında başlıyor ve Kasım ayına kadar devam ediyor. Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yaklaşık 15 milyon meyveli zeytin ağacı olduğu tahmin ediliyor.
 

Batı Şeria’da işgal güçleri himayesinde hareket ederek terör estiren, Filistinlilere ve mülklerine saldıran Yahudi yerleşimciler, zeytin hasadı mevsiminde Filistinli çiftçilerin arazilerine ve ağaçlarına zarar veriyor, topladıkları zeytinleri çalıyorlar.
 

Kudüs’ün Silvan beldesi Vadi Er-Rababe Mahallesi sakinleri, Yahudi yerleşimi projelerinde kullanılmak üzere gasp edilmek istenen arazilerinde ekili zeytin ağaçlarındaki zeytinleri Yahudi yerleşimcilere çaldırmamak için dün sabah saatlerinde gönüllü aktivistlerin de yardımıyla hasada başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar