FİLİSTİNLİ ESİR MUS'AB İŞTİYYE'NİN SAĞLIK DURUMU ÇOK KÖTÜ

İşgal güçleri tarafından aranan ve Filistin Yönetimi zindanlarında tutulan Filistinli direnişçi Mus’ab İştiyye’nin babası, açlık grevindeki oğlunun sağlık durumunun çok kötü olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 512 Tarih: 01 Ekim 2022 07:49
FİLİSTİNLİ ESİR MUS'AB İŞTİYYE'NİN SAĞLIK DURUMU ÇOK KÖTÜ

Mus’ab İştiyye’nin babası Akif İştiyye, oğlunun kronik bazı hastalıkları olduğunu ve açlık grevinin de sağlık durumunu daha çok kötüleştirdiğini bildirdi.
 

Dün (30 Eylül Cuma) Filistin Yönetimi zindanlarında tutulan oğlunu ziyaret edebilen Akif İştiyye, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerince gözaltına alınan oğlu Mus’ab’ın serbest bırakılmamasını eleştirdi.
 

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin oğlunu asılsız ithamlarla gözaltında tuttuğunu belirten Akif İştiyye, “Filistin Yönetimi güvenlik güçleri oğlum Mus’ab’ı gerçekleri söylediği için gözaltına aldı. Mus’ab işgal güçleri tarafından aranıyor ve Filistin Yönetimi’yle de problemleri var” dedi.
 

Filistin Yönetimi’nin sanki kendilerinin yaşadığı ülkeden başka bir ülkede yaşadığını söyleyen Akif İştiyye, Filistin Yönetimi’nin Filistin halkının işgale karşı direnme hakkını savunmak yerine Yahudi bayramlarını kutlamakla meşgul olduğunu ifade etti.
 

Akif İştiyye, Filistin direnişinin kişisel çıkarlar değil Filistin halkının meşru haklarının peşinde olduğuna işaret etti.
 

Mus’ab İştiyye’nin avukatı Mustafa Şettat da önümüzdeki günlerde serbest bırakılmaması halinde müvekkilinin hayatının tehlikeye gireceği uyarısında bulundu ve medyadan Mus’ab İştiyye’nin davasına ilgi göstermesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar