FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİT REYYAN SÜLEYMAN HAKK'A UĞURLANDI

Filistinli şehit genç Muhammed Eş-Şehham bugün ( 30 Eylül Cuma) Kudüs’teki Kalendiya Kampı’da ve şehit çocuk Reyyan Süleyman Beytlahim’in güneyindeki Tegu’ beldesinde Cuma namazının ardından düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı cenaze törenleriyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 472 Tarih: 30 Eylul 2022 14:00
FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİT REYYAN SÜLEYMAN HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze törenlerine katılanlar işgal güçlerinin cinayetlerini kınayan, işgalcilerden intikam alınmasını isteyen ve işgalcilerle müzakere yapılmasını reddeden sloganlar attı.
 

Kudüs’ün Kefer Akab beldesi sakinlerinden 21 yaşındaki şehit Muhammed İbrahim Eş-Şehham, işgal güçlerinin naaşını dün gece Kalendiya kontrol noktasında ailesine teslim etmesinin ardından bugün kalabalık bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
 

Cenaze töreninden önce Kalendiya Kampı’nda toplanan ve aralarında yüzleri maskeli direnişçilerin de olduğu çok sayıda Filistinli, şehitlerin yolunda yürümeye devam edeceklerini söyledi.
 

İşgal güçleri Eş-Şahham’ı 15 Ağustos’ta Kefer Akab beldesindeki evinin içinde sıfır mesafeden üzerine ateş açarak şehit etmişti.
 

Beytlahim’e bağlı Tegu’ beldesinde dün işgal güçlerinden kaçarken yüksekten düşen ve kalbi duran 7 yaşındaki Reyyan Süleyman da bugün Cuma namazından sonra düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.
 

Şehit çocuğun naaşı Beyt Cala Devlet Hastanesi morgundan alınarak Üsame bin Zeyd Camii’ne getirildi ve cenaze namazının kılınmasının ardından belde mezarlığına defnedildi.
 

Cenaze töreninin ardından Tegu’ beldesinde Filistinlilerle işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ve belde sakini gençlerin caddelerdeki işgal güçlerine ait güvenlik kameralarını kırdıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar