BEYTU İCZA KASABASINDA ÇATIŞMA

Bugün (26 Eylül Pazartesi) akşam saatlerinde, Filistin'in işgal altındaki Kudüs şehrinin kuzey batısında yer alan Beytu İcza kasabasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 741 Tarih: 27 Eylul 2022 03:00
BEYTU İCZA KASABASINDA ÇATIŞMA

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre çatışmalar, işgal güçleri tarafından rehin tutulan şehit naaşlarının ailelerine verilmesi talebiyle düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması üzerine çıktı. 

İşgal rejiminin birçok şehidin naaşını rehin tutarak ailelerine teslim etmediği, bunların sonuncusunun da, Nablus yakınında seyir halindeyken işgal askerleri tarafından üzerine ateş edilerek şehit edilen Muhammed Ebu Kafiye olduğu ifade edildi. 

Adı geçen kasabada gösteri düzenlenmesi üzerine işgal güçlerinin gösterinin düzenlendiği mıntıkaya çok sayıda asker sevk ettiği ve göstericilerin üzerine gaz ve ses bombaları attıkları ve mermilerle saldırdıkları ifade edildi. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

İşgal güçleri tarafından rehin tutulan şehit cenazesi sayısının 103'e çıktığı bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar