FEVZİ BERHUM'DAN İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum ve Filistin'deki Uluslararası Kudüs Müessesesi Başkanı Dr. Ahmed Ebu Halebiyye, Filistin’deki son gelişmelere ilişkin Kudüs TV’ye açıklamalarda bulundu. 

Görüntülenme: 905 Tarih: 27 Eylul 2022 10:14
FEVZİ BERHUM'DAN İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

Kudüs TV’ye özel demeç veren Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak İslam ve Arap halklarına çağrıda bulundu. İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik son baskınlarına ilişkin konuşan Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, “İşgal güçleri ve Siyonist yerleşimcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik işledikleri her suç İsrail işgal rejimiyle yapılan savaşı daha da alevlendirecektir” dedi. “Batı Şeria’daki, Kudüs ve işgal topraklarındaki halkımızdan işgal rejiminin yaptıklarını şiddetle kınamaları, mübarek El-Aksa’da ribata geçmeleri ve tüm güçleriyle işgalcilere karşı koymaları için çağrıda bulunuyoruz” diyen Berhum, Arap ve İslam halklarına da çağrıda bulunarak şöyle devam etti: “Arap ve İslam halklarına da Siyonist işgale karşı verilen bu kutsal savaşta Mescid-i Aksa’yı ve Filistinlileri yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bu onların hem dini hem vatani vecibesidir. Kutsallarımızı, toprağımızı, değerlerimizi savunmak için verilen savaşa herkesin katılması gerekir. Çünkü bu, Arap ve İslam milletlerinin dini ve vatani görevidir.”

Öte yandan Filistin'deki Uluslararası Kudüs Müessesesi Başkanı Dr. Ahmed Ebu Halebiyye’den de benzer açıklamalar geldi. Kudüs TV’ye konuşan Ebu Halebiyye, “İslam ümmetine, İslam’ın en kutsallarından olan Mescidi Aksa ve Kudüs’ü savunmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bu kutsal davamıza destek adına gerek maddi olsun gerek hukuk, bürokrasi ve medya alanlarında olsun ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaları gerekir” dedi. Batı’ya işgal rejimine verdikleri desteği kesmeleri çağrısında bulunan Ebu Halebiyye sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mesajım Batılı ülkeleredir. Siyonist yapıya verdikleri desteği bir an önce kesmelerini istiyoruz. Çünkü verdikleri destek Siyonistleri daha da cesaretlendirmekte, onların pervasızca savaş suçu işlemelerine, insan ve diğer tüm canlı haklarını ihlal etmeyi sürdürmelerine ve cinayetlerine her gün bir yenisini eklemelerine yol açmaktadır. Batı’nın Siyonistlere verdiği destek, işgal rejimine Kudüs’teki İslam ve Hristiyanlığa ait tarihi eserleri yok etmeleri için de cesaret veriyor.” BM’ye de çağrıda bulunan Ebu Halebiyye, “Buradan BM ve insan hakları konseyine görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmeye çağırıyoruz. İnsan haklarını çiğneyen, cinayetlerini sürdüren, kutsallara saldıran, tarihi eserleri yok eden Siyonistler hakkında kanunlarını uygulamaya koymalarını ve özellikle son günlerde Siyonistlerin artan saldırılarını durdurmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Roş Haşana bayramı dolayısıyla fanatik Yahudi yerleşimciler sabah saatlerinden itibaren, işgal güçlerinin korumasında Mescidi Aksa’ya baskınlar düzenledi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar