MESCİD-İ AKSA'DA GÖRKEMLİ CUMA NAMAZI

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'nin verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen bugün (9 Eylül) 60 bin Filistinli Mescidi Aksa'ya ulaşarak Cuma namazlarını burada eda etmeyi başardı.  

Görüntülenme: 1099 Tarih: 09 Eylul 2022 19:26
MESCİD-İ AKSA'DA GÖRKEMLİ CUMA NAMAZI

Bugün sabah da İsrail işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerini ve Mescidi Aksa'ya yönelik yerleşimci baskınlarını artırmasını protesto amacıyla Mescidi Aksa'da Büyük Fecir Buluşması düzenlenmiş ve bu buluşmada da büyük bir kalabalık oluşmuştu.  

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre Kudüs, Batı Şeria ve 1948 Bölgesi ahalisinden çok sayıda insan bugün yine Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da eda edebilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren buraya akın etti. İşgal güçlerinin caddeleri ve yolları kapatıp sıkı aramalar yaptıkları, trafiği yavaşlattıkları ve çok sayıda insanın ulaşmasını engelledikleri belirtildi. 

Sabah namazında da, binlerce kişi Büyük Fecir Buluşması'na destek amacıyla yapılan çağrılara icabet ederek Mescidi Aksa'da toplanmıştı.

Yahudi yerleşimciler İbrani yılının başlangıcı olduğunu söyledikleri 26-27 Eylül tarihlerinde Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyerek burada şofar adı verilen ve koç boynuzundan yapılan çalgılarını çalmayı planladıklarını duyurmuşlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar