KANADA'DA STK TEMSİLCİLERİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Siyonist işgal rejimini boykot çerçevesinde, Kanada'da son olarak 20 sivil toplum kuruluşu ve yüzlerce sosyal medya aktivisti ve parlamenter Yeni Demokrasi Partisi'nin genel başkanından parlamentodaki üyelerini İsrail-Kanada Dostluk Komitesi'nden çekmesini istedi.  

Görüntülenme: 774 Tarih: 09 Eylul 2022 11:44
KANADA'DA STK TEMSİLCİLERİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İstekler Yeni Demokrasi Partisi Genel Başkanı Jagmeet Singh'e yöneltilen mektupta dile getirilerek, İsrail işgal rejimiyle dostluk komitesinden bu partinin üyelerini mutlaka çekmesi gerektiği ifade edildi. 

Mektupta işgal rejiminin işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında ırkçı politikalar izlediği hatırlatılarak böyle bir rejimle dostluk ilişkisi içinde olunamayacağı belirtildi. 

Mektupta, siyonist işgal rejiminin 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu topraklarda, bu toprakları işgal ettiği tarihten bu yana gerçekleştirdiği ırkçı uygulamalar hakkında muhtelif uluslararası insan hakları kuruluşlarının hazırlamış olduğu raporlarda yer alan bilgilere de özellikle dikkat çekildi.

Mektupta, Kanada'nın İsrail işgal rejiminin ırkçı politikalarına sessiz kalması ve Dış İşleri Bakanı'na bu konuda yöneltilen birtakım sorulara rağmen tutumunu değiştirmemesine karşı da eleştiride bulunuldu.

Mektupta Yeni Demokrasi Partisi'nin bazı milletvekillerinin ırk ayrımı politikalarına karşı bildiriye imza attığı, bazılarının da İsrail'in ırk ayrımı politikalarına eleştiride bulunduğu hatırlatıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar