İŞGALCİ İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ YENİDEN YIKTI

İsrail işgal güçleri, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmının güney kesiminde yer alan Nakab bölgesindeki Arakib köyünü bugün (7 Eylül Çarşamba) 2010 yılından bu yana 206. kez yıktı. İlk yıkım işlemlerini ise 27 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirmişlerdi.  

Görüntülenme: 825 Tarih: 07 Eylul 2022 00:51
İŞGALCİ İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ YENİDEN YIKTI

Bu son yıkımları 2022 yılında gerçekleştirdikleri onuncu yıkım oldu. Bundan önceki yıkım işlemlerini ise 15 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirmişlerdi. 

İşgal güçleri Arakib köyünü 2021 yılı içinde de 14 kez yıkmışlardı. 

Arakib köyü ahalisi işgal rejiminin özel polis birimlerinin sık sık köylerine baskın düzenleyerek ahaliyi rahatsız ettiğini ve kendilerini göçe zorlamak amacıyla baskı uyguladığını dile getirdi.

Köy ahalisi işgal güçlerinin tüm baskılarına rağmen yurtlarını ve topraklarını terk etmemek için her keresinde çadırlarını yeniden kurarak veya basit malzemelerle barakalar inşa ederek orada ikamet etmeye devam ediyor.

İşgal rejimi, Arakib köyünü resmen tanımadığı için burada ikamet edenleri göçe zorlamak ve onların mülklerine el koymak amacıyla evlerini yıkıyor. 

İşgal rejiminin Nakab bölgesinde bu şekilde resmen tanımadığı 50 civarında köy bulunuyor. 

İşgal rejimi son dönemde ayrıca Nakab bölgesinde bazı köylerde Filistinlilerin arazilerine el koymak için "ağaçlandırma" oyunu oynamaya çalışmış ve bu amaçla birçok Filistinlinin arazilerini tahrip etmişti. Ancak işgal güçlerinin bu uygulaması şiddetli tepkilere neden olmuş ve bölge ahalisi kararlılıkla direnmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar