HAMAS: ŞEHİTLERLE İFTİHAR EDİYORUZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (7 Eylül Çarşamba) sabah işgal güçlerinin düzenlediği baskın sebebiyle meydana gelen çatışmada Fari'a Mülteci Kampı'nda kalbinden vurularak şehit edilen Yunus Gassan Tayih (21 yaşında) adlı genç için taziye mesajı yayınladı.  

Görüntülenme: 718 Tarih: 07 Eylul 2022 11:07
HAMAS: ŞEHİTLERLE İFTİHAR EDİYORUZ

Hamas'ın Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan mesajında; "Bugün sabah siyonist işgal güçlerinin Tubas'ı basmaları esnasında meydana gelen çatışmalarda, işgal güçlerinin doğrudan kalbini hedef alan mermileriyle hayatını kaybeden Yunus Gassan Tayih'in şehadeti vesilesiyle halkımızın bütün topluluklarına ve ümmetimize başsağlığı diliyoruz." denildi. 

Hamas, kanlarıyla direnişin ilkelerini yazan ve bağımsızlık ve yurda dönüş yolunda mücadelenin sürdürülmesini sağlayan şehitlerle iftihar ettiklerini dile getirdi. 

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde büyük bir kararlılıkla ve kahramanca sürdürülen direnişin devam edeceğini, köklü imanıyla, toprakları ve mukaddesatı üzerindeki meşru haklarıyla silahlanarak gücünü daha da artıracağını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin bugün sabah Tubas'ın güneyindeki Fari'a Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında çıkan çatışmalarda Yunus Gassan Tayih isimli genç kalbinden vurularak şehit edilmişti. 

İşgal güçlerinin Udey Et-Tayih isimli bir genci de evine baskın düzenleyerek esir aldıkları ifade edildi. 

Yunus Gassan Tayih'in bu ayın başından itibaren Batı Şeria bölgesinde şehit edilen yedinci Filistinli olduğu bilgisi verildi. 

İşgal güçlerinin dün gece yarısından sonra 100 askeri araçla ve birçok buldozerle Cenin'e yönelik olarak başlattıkları baskında da, geçtiğimiz Nisan ayında Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştiren Ra'd Hazim'in ailesinin evi yıkılırken, baskına karşı çıkan gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar vuku bulmuş, Muhammed Musa Seba'ine isimli 29 yaşındaki bir genç şehit olurken 16 kişi de yaralanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar